Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου - (απαντηση σε δημοσίευμα της 11.10.2013)


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ   ΓΡΑΦΕΙΟ   ΝΙΚΟΥ  Ι.  ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ  &  ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ     
Βαλαωρίτου 9Β – Κολωνάκι – 106 71 Αθήνα – Τηλ.: 210 3390557 – Fax: 210 3390558


             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Σ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟY


{Διδ. Κοινωνιολογίας, πτ. Θεολογίας, Νομικής, Υποψ. Δρ. Νομικής, Ιδρυτικού Μέλους της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος}

Καταγγέλλω δημόσια τους υπευθύνους (εκδότη, συντάκτες και ηθικούς αυτουργούς) του ανυπόγραφου δημοσιεύματος της κατ’ ευφημισμόν «ανεξάρτητης» (πλην όμως, στην πράξη, ως παραρτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου λειτουργούσας) εβδομαδιαίας εφημερίδας  «ΕΜΠΡΟΣ» της 11.10.2013, υπό τον τίτλο «Οι θεσμοί, ο … τσαμπουκάς και ο … Γκαίμπελς» και τον υπότιτλο «Βίοι παράλληλοι, ‘Χρυσής Αυγής και ‘Μονής Μεταμορφώσεως’».

Με το δημοσίευμα αυτό, πέραν της χυδαίας εξυβρίσεως και κατασυκοφάντησης των ιερομόναχων της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, στοχοποιούνται μεγάλη μερίδα  απλών κατοίκων της πόλης της Ναυπάκτου, οι απανταχού της χώρας και εκτός αυτής υποστηρικτές, πιστοί και μη, της Ιεράς Μονής, πρωτίστως δε οι εγκαταβιούντες σε αυτήν  ιερομόναχοι, σε μία πρωτοφανή προσπάθεια κατ’ ουσίαν ταύτισής τους με τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» που διώκονται ποινικά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη σωρείας κακουργηματικών πράξεων, εκθέτοντας αυτούς σε τεράστιο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητά τους και τη ζωή τους.

Γνωστοποιώ στους πολίτες της Ναυπάκτου ότι αύριο καταθέτω αναφορά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνηθούν τα ποινικά αδικήματα που τελέστηκαν με το επίμαχο δημοσίευμα και να ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα α) κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών του εγκληματικού δημοσιεύματος, β) για την προστασία των ιερομόναχων που σήμερα εξακολουθούν να φιλοξενούνται και να εγκαταβιούν στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σκάλας Ναυπακτίας, και γ) για την διασφάλιση της έννομης τάξης στην πόλη της Ναυπάκτου. Σε ό,τι δε αφορά στη Δικαιοσύνη, προς αποκατάσταση της βαναύσως βιασθείσης αληθείας, από τους μόνους εν προκειμένω προπαγανδιστές, συκοφάντες και υβριστές, ήτοι τους υπευθύνους της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ», δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε την αμφισβητήσαμε: Τις αποφάσεις του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, της Ιεράς Συνόδου και τις ιεροεξεταστικές διαδικασίες και αποφάσεις των επισκοπικών και συνοδικών δικαστηρίων αμφισβητούμε και καταγγέλλουμε. Αντιθέτως, είναι η κοσμική Ελληνική Δικαιοσύνη αυτή που, μεταξύ άλλων, απέδωσε δίκαιο στην Μονή, καταδικάζοντας τον συντάκτη παλαιότερου συκοφαντικού άρθρου, σε βάρος και πάλι της Ιεράς Μονής, της ιδίας αυτής εφημερίδας «ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ» (για την οποία και μόνο μπορούν, δικαιολογημένα, να αποδοθούν τα περί «γκαιμπελισμού»), τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο: Πρόκειται, δηλαδή, για καθ’ υποτροπή υβριστές, συκοφάντες και «Γκαίμπελς».

Τέλος, με έτερη αναφορά προς το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) θα ζητηθεί να ελεγχθεί η χρηματοδότηση και τα εν γένει οικονομικά στοιχεία της εφημερίδας «ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ», δημοσιογράφος της οποίας έχει, κατά τα ανωτέρω, τελεσίδικα καταδικαστεί σε συνολική αποζημίωση ύψους 17.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση τεσσάρων ιερομόναχων της Μονής.


Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2013
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
ΝΙΚΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Α.Μ.  Δ.Σ.Α. 17494
ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 9Β – 106 71 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2103390557 – FAX: 2103390558


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου