Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στα εκκλησιαστικά της Ναυπάκτου

Η άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στα εκκλησιαστικά της Ναυπάκτου, άφησε εμβρόντητους όσους ασχολούνται με παρόμοια ζητήματα στον ελλαδικό χώρο, που γνωρίζουν, το πόσο καθυστερεί να ασχοληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη συζήτηση πολλών και σοβαρών υποθέσεων.

Ξαφνική ήταν η είδηση, ότι η Πρόεδρος του Γ' Τμήματος του ΣτΕ, κα Αικ. Συγγούνα, απέστειλε ήδη σχετικό έγγραφο σε κάθε εμπλεκόμενο με την υπόθεση της πρόσφατης αίτησης του Ιγνάτιου Σταυρόπουλου, να κρίνει την νομιμότητα των αποφάσεων, των πειθαρχικών συμβουλίων της Εκκλησίας της Ελλάδος (επισκοπικό "δικαστηριο" Ναυπάκτου, συνοδικό κλπ).

Το έγγραφο, του Ανωτάτου ακυρωτικού Δικαστηρίου, μεταξύ των άλλων,  αναφέρει ότι: "Ορίζει... δικάσιμο για τη συζήτηση... την Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.30 π.μ., στην επταμελή σύνθεση λόγω σπουδαιότητας με εισηγητή τον Πάρεδρο Παπαγιάννη Ιωάννη".

Το ενδιαφέρον των ειδικών επιστημόνων του Δημόσιου και ελληνικού Εκκλησιαστικού Δικαίου,  είναι ιδιαίτερα αυξημένο, καθόσον στη δίκη αυτή, μπορεί να κριθούν οριστικά σοβαρά ζητήματα, που  αντιμετωπίζουν οι  Έλληνες κληρικοί ως δημόσιοι λειτουργοί, απο το ανέλεγκτο της εκκλησιαστικής διοίκησης, ως προϊσταμένης Αρχής, η οποία  ως σύστημα πειθαρχικού δικαίου, στηρίζεται κυρίως στον απαρχαιωμένο μεταξικό Νόμο 5383 του 1932.

Κλήση Συμβουλίου της Επικρατείας




1 σχόλιο:

  1. Εάν η Δικαιοσύνη αρθεί στο ύψος της, θα σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες διώξεις της ιεραρχίας της εκκλησίας, κατά αθώων μοναχών και ιερέων.
    Η περίπτωση της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως της Ναυπάκτου και οι διώξεις που υφίστανται οι μοναχοί και κυρίως ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, ίσως δεν είναι η μοναδική, είναι όμως η πλέον ενδεικτική της ασυδοσίας και της ανεξέλεγκτης εξουσιομανίας και όχι μόνο της ιεραρχίας της εκκλησίας, αλλά και της σωρείας παρανομιών υπουργών της φασιστικής κυβέρνησης.

    Πόπη Σουφλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή