Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση στον μητροπολίτη Ναυπάκτου, για τα περί «Δικαστικής Απόφασης…», ψευδώς διαδιδόμενα, δημοσίως.


 Σεβασμιότατε, στο κατωτέρω λινκ:  http://parembasis.gr/index.php/el/menu-teyxos-218/501-2014-218-13 ως μητροπολίτης Ναυπάκτου, καταχωρήσατε πρόσφατα,  το άρθρο με τίτλο: 

«Δικαστική Ἀπόφαση γιά τά ληξιπρόθεσμα χρέη πρός τό Δημόσιο τῆς πρώην Μονῆς Μεταμορφώσεως»

Επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος γράφει, διαστρέφοντας τόσο πολύ τα πράγματα, αναφέρομαι στον αρθογράφο σας, λέγοντας ότι το παραπάνω άρθρο, προσπαθεί να καταγράψει μια ιστορία, όπως την έχει μόνο στη φαντασία του ο κ. Ιερόθεος. Για το λόγο αυτό, όσα λέει, είναι μυθοπλασίες. Αδυνατεί δυστυχώς να αναφερθεί  στη μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, χωρίς το απόλυτο ψεύδος.

Και εξηγώ, αναφέροντας τα γεγονότα, που έχουν σχέση με την ανέγερση του Ξενώνα του μοναστηριού, και όχι «μέ ἀφορμή διάφορες ἐπενδύσεις», όπως ψευδώς αναγράφεται στο άρθρο.
1. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι, το Υπουργείο Οικονομικών, έχτιζε με χρηματοδότηση του Δημοσίου, τον Ξενώνα, στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως στη Σκάλα, και οι μοναχοί, πράγματι αρνηθήκαμε να δίνουμε «προμήθειες» στα «διάφορα εκκλησιαστικά ταμεία», όπως ζητούσε ο μητροπολίτης, παρανόμως. Οπότε εφευρέθηκε για την «εκβίαση», των «ανυπάκουων», η περίφημη ποινική κακουργηματική «παράβαση περί του ΦΠΑ». Ακολούθησαν όμως τα ποινικά δικαστήρια και κατέρρευσε εντελώς η φανταστική αυτή κατηγορία! Άρα ο δέσποτας σήμερα, επιμένει να αναφέρεται σε ποινικά «ανύπαρκτες φορολογικές παραβάσεις»! http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/2012/12/19-2003.html

2. Παράλληλα, τα αρμόδια  ακυρωτικά αστικά διοικητικά Δικαστήρια, επίσης ακύρωσαν τα πρόστιμα της Δ.Ο.Υ! Και στη συνέχεια, επειδή διαρκούσαν τα ποινικά δικαστήρια, κατά υψηλόβαθμου στελέχους της Δ.Ο.Υ. που κινδύνευε σοβαρά στο εδώλιο του κατηγορουμένου,  «ξαναμπήκαν» τα ίδια πρόστιμα απ την ίδια Δ.Ο.Υ. (χωρίς κανένα απολύτως επανέλεγχο), και  σήμερα ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ακόμη στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια…

Άρα ο δέσποτας, επιμένει να αναφέρεται σήμερα πάλι σε «ανύπαρκτα πρόστιμα και προσαυξήσεις», που ακυρώθηκαν τελείως μια φορά, στα φορολογικά δικαστήρια, και αναμένεται να ξανά ακυρωθούν, γιατί είναι το ίδιο ακριβώς αντικείμενο δίκης. Δηλαδή, τα ίδια πρόστιμα που ακυρώθηκαν, ξαναμπήκαν ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ  της αρμόδιας  Δ.Ο.Υ.!

Τώρα μάλιστα, πρέπει να συνεχίσουν στα αρμόδια δικαστήρια τις δίκες με αυτές τις προσφυγές,  οι νόμιμοι εκπρόσωποι της μονής Αμπελακιώτισσας (που βέβαια δεν υπάρχουν…), οπότε … «ζήσε Μαϊ μου, να φας τριφύλλι»! Και παράλληλα, ως «από μηχανής θεός», ήρθε το άλλο περίεργο γεγονός, ότι «έκλεισε» και η Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου… περιέργως, χωρίς να δείχνει ότι ενδιαφέρεται και χωρίς να τρέχει να παρακαλάει ο κ. Ιερόθεος τους γνωστούς του στα Υπουργεία,  ώστε να παραμείνει ανοικτή η Υπηρεσία αυτή, όπως έτρεχε και παρακαλούσε για άλλες…!

3. Ποιο αρμόδιο Δημόσιο όργανο σεβαστέ Δέσποτα, βρήκε, όπως ψευδώς γράφετε, έστω και ένα «εικονικό τιμολόγιο», ή βρήκε ότι  τάχα «δεν λειτουργούσε η επένδυση»;;; Παρά όλες τις καταγγελίες σας, προς κάθε Δημόσια ελεγκτική Υπηρεσία, δεν βρέθηκε – δυστυχώς για σας-  τίποτε απ’ αυτά. Όλα υπάρχουν στη νοσηρή φαντασία σας,  και στο βωμό της εκστρατείας  δυσφήμησης των μοναχών της Ναυπακτίας.

4. Δεν γνωρίζετε άραγε, ως εγγράμματος, το ότι μια οικονομική οφειλή προς το Δημόσιο, που βεβαιώνεται πρώτα απ τη Δ.Ο.Υ. και μετά γίνεται και ληξιπρόθεσμη (περνάει δηλαδή η ημερομηνία που οφείλει να εξοφληθεί), δε σημαίνει πάντοτε, ότι είναι και νόμιμη;  Ειδικά μάλιστα, όταν έχει ήδη ακυρωθεί με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια μια φορά, και εκκρεμεί και να συζητηθεί και για δεύτερη φορά! Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν τα φορολογικά δικαστήρια. Νομίζω μπορείτε να το καταλάβετε. Είναι πολύ απλό.  

5. «Ἀπό τόν Μητροπολίτη ἐζητεῖτο μόνον ἡ ὑπογραφή του στούς Ἀπολογισμούς καί Προϋπολογισμούς τῆς Μονῆς» υποστηρίζει  ο κ. Ιερόθεος. Όμως παραλείπει πάλι σκόπιμα, να ενημερώσει τον αναγνώστη, ότι ζητούσε με τον λογιστικό αυτό τρόπο/κόλπο,  υπέρογκα ποσά «επί του προϋπολογισμού» του μοναστηριού, σε κρατήσεις «υπέρ τρίτων» εκκλησιαστικών ταμείων, που δε μας εξηγούσε από ποιόν έπρεπε να κλέψουμε, ώστε να τις «καταβάλλουμε», διότι δεν υπήρχε καμιά επιδότηση για ελεημοσύνες «προς τρίτους», αλλά μόνο επιδότηση του Δημοσίου, για την κατασκευή και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου  έργου, που εκτελείτο βάσει εντελώς συγκεκριμένου προϋπολογισμού εργασιών.  Το οποίο έργο,  και έγινε και λειτουργεί ασταμάτητα μέχρι και σήμερα ακόμη, προς όφελος του δημοσίου και μόνο. Και για το οποίο έργο, οι μοναχοί υποθήκευσαν στην πόλη σχεδόν κάθε  αξιόλογη πατρική περιουσία που είχαν, στην Εθνική Τράπεζα, για την «ίδια συμμετοχή», όπως απαιτούσε η ισχύουσα νομοθεσία.

Γι’ αυτό βέβαια, καμιά αρμόδια υπηρεσία δεν κατήγγειλε ποτέ την τάχα «μή λειτουργία τῆς ἐπένδυσης», όπως χονδροκομμένα αναγράφετε ψευδόμενος ασύστολα.

Σεβασμιώτατε, κ. Ιερόθεε, πάρτε το είδηση, ότι τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», δεν μπορούν να σταθούν, όταν αντιπαραβάλλονται με τα αληθινά γεγονότα.

6. Όλες οι επενδύσεις έργων όπως και αυτά των μοναστηριών, έχουν από τον νόμο την λογιστική απαλλαγή ή την επιστροφή του ΦΠΑ. Το μεγάλο αυτό ψέμα που γράφετε στο άρθρο, ότι στο μοναστήρι έγινε από υπαλλήλους  «…ἀπαλλαγή καί ἐπιστροφή ΦΠΑ χωρίς νά τό δικαιοῦται κ.π.ἄ.», αποδεικνύεται ως φαντασία, όχι μόνο από το γεγονός ότι ήδη απαλλάχτηκαν δικαστικά οι μοναχοί, αλλά και από το γεγονός, ότι δεν έγινε καμιά απολύτως πειθαρχική, ποινική ή άλλη δίωξη εναντίων των εφοριακών υπαλλήλων  ή των λογιστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση των επιστροφών του ΦΠΑ. Είναι μάλιστα πασίγνωστο, ότι τελικά μόνο ένας «δικό σας» εφοριακός υπάλληλος διώχτηκε για «νόθευση εγγράφων», στα φορολογικά έγγραφα του μοναστηριού, και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, ως σήμερα!

Μήπως στο «σπίτι του κρεμασμένου» δεν θα έπρεπε να μιλάτε για σχοινί; Και να λέτε ότι τάχα τώρα «…ἄρχισαν νά ἀποδίδωνται καί οἱ ποινικές εὐθύνες…». Τόσο πολύ άραγε βιάζεστε, πριν τελειώσει μια υπόθεση δικαστικά, ώστε να θριαμβολογήσετε;  Μήπως άραγε, φοβάστε κάτι;

7. Αλήθεια σεβασμιότατε, έχετε ποτέ αναλογιστεί τις δικές σας προσωπικές ευθύνες, σε όλα όσα συμβαίνουν και συνέβησαν, με τα «εκκλησιαστικά» της περιοχής μας, από το 1998 και μετά, ή απλά ζείτε εγκλωβισμένος  στη φαντασία του ότι για όλα τα κακώς κείμενα φταίνε πάντα οι άλλοι; Αλήθεια, η ανάμιξη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου των Ιεραρχών, τι σχέση έχει ως προς τα ζητήματα που απασχολούν  την κάθε τοπική Εκκλησία; Δεν υπάρχει εδώ κλήρος και λαός, ώστε να ασχοληθεί και να επιλύσει τα ζητήματά του; Δεν υπάρχουν ενορίες, μοναστήρια, οικογένειες, Νόμοι, ιεροί Κανόνες;

Ισοπεδώνοντας τοπικούς θεσμούς και πρόσωπα, νομίζετε ότι θα επιβληθείτε δια της αναρμόδιας «Συνοδικής» αυθαιρεσίας και ότι θα καταργήσετε εσείς μόνος, τα δικαιώματα όλων των άλλων προσώπων ή οργανισμών ή θεσμικών αρμοδιοτήτων; Ποια ορθοδοξία τα υποστηρίζει  αυτά; Σε ποιο Σύνταγμα αναφέρεται η καταπάτηση όλων αυτών των  δικαιωμάτων; 

8. Όσους έχετε εσείς προσωπικά ανακατέψει και ορίσει ως υπεύθυνους σε θέματα διοίκησης,  δεν είναι «υπεράνω νόμου» και «εκτός ευθυνών». Ούτε και εσείς προσωπικά, επειδή παίρνετε «αποφάσεις της Συνόδου» σημαίνει ότι είστε ανεύθυνος έναντι του Νόμου!  Ούτε συσχετίζεται το γεγονός της ευθύνης της διοίκησης ενός δημοσίου οργανισμού, με το ότι «…ποτέ δέν τῆς παραδόθηκε ἀπό τούς Μοναχούς ἡ διοίκηση τῆς πρώην Μονῆς Μεταμορφώσεως…» στους εγγάμους εντεταλμένους ιερείς σας, όπως λέτε.  Αλλοίμονο αν ήταν έτσι τα πράγματα. Όπως επίσης αλλοίμονο αν ένα Κοινόβιο μοναστήρι «παρέδιδε» όπως γράφετε τη διοίκηση του κοινοβίου μοναστηριού του, στον κάθε άσχετο, έξω  απ’ το Κοινόβιο. Αυτά είναι για πολύ αφελείς σεβασμιότατε. Να τα λέτε και να τα πράττετε αν σας αφήνουν αλλού… ίσως σε καλόγριες… αν τα αποδέχονται.

9. Το θράσος σας είναι απερίγραπτα ανίατο σεβαστέ Δέσποτα, όταν ενώ εσείς προσωπικά ξεκινήσατε δημόσια τις καταγγελίες για τάχα φορολογικές ατασθαλίες των μοναχών, με δημοσίευμα δικό σας στην εφημερίδα καθημερινή, https://docs.google.com/file/d/1sejijDYhyP2f0-J9f8dlHo2Viin9BWfJ0qCfkDIO6aqcUMH7wpQlZ63-kupA/edit
τώρα αφού τέλειωσε ποινικά το τότε κακούργημα, κατηγορείτε  σήμερα τους μισούς μοναχούς της περιοχής, ότι τάχα αυτοί ευθύνονται διότι αυτοί ως «κακοί» φόρτωσαν τα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ  ΝΟΜΙΚΑ χρέη  στις πλάτες των άλλων, των «αθώων» κληρικών σας, και βεβαίως και σε βάρος σας, ενώ εσείς επιμένετε να  διατυμπανίζετε για το πρόσωπό σας, ότι είστε ο πλέον αθώος  όλων των άλλων… που τόλμησαν να σπρώξουν στη σύλληψη… ένα δεσπότη, «αμίαντο»…

10. Τέλος ως προς την περιβόητη πρωτόδικη διαδικασία και απόφαση, πριν λίγες μέρες, στο Μεσολόγγι, έχει δρόμο πολύ η υπόθεση. Μη βιάζεστε να πανηγυρίζετε. Μάλιστα, για όσους παρακολουθήσαμε ζωντανά όλη την δίκη, είδαμε και ακούσαμε πολλά, που θα επανεξετάσει και το Εφετείο. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι, η ΔΟΥ που κατήγγειλε τον «καταδικασθέντα» ιερομόναχο πρωτόδικα, στέλνοντάς τον στον Εισαγγελέα,  η ίδια Δ.Ο.Υ. στην ουσία και τον «απάλλαξε», αφού  κατέθεσε δημόσιο υπηρεσιακό έγγραφο, περί του ότι δεν προέκυπτε εμπλοκή του «καταδικασθέντος», ως μηδέποτε «νομίμου εκπροσώπου».
Επειδή λοιπόν στο Εφετείο, που ακολουθεί, δεν θεωρώ ότι θα κάνουν «εκκλησιαστική διπλωματία» πρωτοδικείου, αλλά θα μελετήσουν αυστηρά  την κάθε λεπτομέρεια, προτείνω αναμονή, και υπομονή… όλα έρχονται στο φώς. 

Και επιτέλους, σεβαστείτε αν μη τί άλλο, για τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα κοινοβιάτη ιερομόναχο, το τεκμήριο της αθωότητας, που ακόμη υφίσταται υπέρ του. Μη το τσαλαπατάτε και αυτό. Δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση. Αλλά όταν διαστρεβλώνετε κατά αυτόν τον ανοίκειο τρόπο το αντικείμενο του κατηγορητηρίου και ρίχνετε λάσπη, για ανύπαρκτα εικονικά τιμολόγια, όταν μιλάτε ακόμη για κακουργηματικές υπεξαιρέσεις ΦΠΑ, όταν η Δικαιοσύνη εκεί έχει ήδη αποφασίσει αμετάκλητα υπέρ των μοναχών, ότι είναι αθώοι, θα ανέμενε κανείς από εσάς να επιδεικνύατε σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας σε μία ακόμη εκκρεμή υπόθεση…;
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου