Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Αποφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου 3828/14 Ακυρώνει πράξη Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου


Αναρμόδιο το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, για τον καταλογισμό αποδοχών σε βάρος των κληρικών!!!

Μετά από σχετική προσφυγή στη δικαιοσύνη, του  Ιγνάτιου Σταυρόπουλου, το Ελεγκτικό Συνέδριο, (με την  Αποφ. 3828/ 2014 Τμ. Δ΄), "Ακυρώνει την καταλογιστική πράξη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου" που εκδόθηκε στις 26-1-2011, και ζητούσε να επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο μέρος των μισθών. 

Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, στα γραφεία της τοπικής Μητρόπολης, κάποιοι, για δύο φορές μάλιστα, "παρέσυραν" ολόκληρο Μητροπολιτικό Συμβούλιο, ώστε παμψηφεί, να προβεί σε καταλογισμό υψηλών ποσών, σε βάρος δυο ιερομονάχων - ιεροκηρύκων, χωρίς όμως "από καμία διάταξη να του παρέχεται και η αρμοδιότητα καταλογισμού των αποδοχών", όπως αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου.

Για το λόγο αυτό, έγινε δεκτή η Έφεση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και ακυρώθηκε η ενέργεια αυτή, μετά από τρία χρόνια!

Αν λάβει κάποιος υπ' όψη, ότι το συγκεκριμένο Συμβούλιο με πρόεδρο τον ίδιο τον μητροπολίτη, καταλόγισε  "κατα λάθος" (;) σε δύο ιερομόναχους-ιεροκήρυκες, να επιστρέψουν ποσό περίπου 30.000 (τριάντα χιλιάδων ευρώ), που βέβαια τα είχαν ήδη προσφέρει στο κοινόβιο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, είναι πολλά τα ερωτηματικά που δεν έχουν απάντηση.

Με το ζήτημα ήδη ασχολείται και η αρμόδια Εισαγγελία σε ποινικό επίπεδο, για να εξετάσει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος των μελών του μητροπολιτικού Συμβουλίου, αλλά δύσκολα προβλέπεται ότι θα ...βγει άκρη, όταν κινδυνεύει να καθίσει στο εδώλιο τέτοια εκκλησιαστική "αφρόκρεμα", έστω κι αν πέφτουν οι καμπάνες απ το Ελεγκτικό Συνέδριο, η μια μετά την άλλη.

Με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μπαίνει σειρά, με την νομολογία αυτή, για όλη την επικράτεια. και γιά κάθε αλλο μητροπολίτη του νομικού προσώπου της Εκκλησίας Ελλάδος.

H πρόσφατη Απόφαση 3828/ 2014: https://plus.google.com/114158045888232617038/posts/X4c6qXWNSnj