Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο τύπου γιά αφελείς και όχι μόνο.

1. Ενώ συμμερίζομαι τον τοπικό μητροπολιτη, για το αδιέξοδο στο οποιο ευρίσκεται, δεν αντιλαμβάνομαι το πως, ενώ ολόκληρη η πόλη της Ναυπάκτου ειναι σε "κατασταση εκτάκτου ανάγκης" λόγω της θεομηνίας, αυτός βλεπει κυριως τον... εαυτό του, μεσα απ το πρόσφατο Δ.Τύπου που κυκλοφόρισε. http://www.npress.gr/home-post/iera-mitropoli-nafpaktou-mono-se-3-monachous-egine-arsi-tis-akinonisias/

2. Με τα δελτία τυπου, που προφασίζεται οτι ενημερώνει, καθε λιγο, δεν μπορει να αλλάξει τα όρια των αρμοδιοτήτων του. Ειναι τοπικά και μόνον αρμόδιος της Μητροπόλεως Ναυπακτου και των ενοριών της. Δεν μπορει όμως να ασκεί και την διοίκηση των κοινοβιων μοναστηριων, που προστατεύονται απ τον θεσμό του αυτοδιοίκητου.
3. Το δικαίωμα της ελεύθερης άσκησης θείας Λατρειας μεσα στα μοναστηρια ειναι αποκλειστικά ζήτημα της κάθε μοναστικης κοινότητος. Γιαυτο το λόγο, και το Συμβουλιο Επικρατειας δεν το εμπόδισε το μη νομίμως υποστατο επιτίμιο ακοινωνησιας, στο να προστατέψει το θεσμό του μοναστικου αυτοδιοίκητου, δικαιώνοντας πανηγυρικά τους μοναχούς της Μεταμορφωσης Ναυπακτου.
4. Η εμπλοκή της Ι. Συνοδου η άλλων εκκλησιαστικών οργανισμών, εντός η εκτος των συνορων, παλι δεν μπορει να διασώσει το κύρος ενος τοπικού μητροπολιτη, οταν παράλληλα τρέχει στα δικαστηρια με καταγγελίες, προσπαθώντας να κλείσει στη φυλακή τους ιερεις / μοναχούς, που δεν του ειναι βολικοί και δεν πειθαρχούν στις αιτιασεις ενος "φοροεισπράκτορα" επισκόπου.
5. Καλο θα ειναι λιγο να σιωπήσουν τα Δελτία Τυπου, οταν μαλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες δεκάδες δικαστικών υποθέσεων. Ενώ ακομα δεν υπαρχουν αμετάκλητες αποφασεις, "ολα παίζονται"! Και ως γνωστόν, στις δημοκρατίες σεβόμαστε και το τεκμήριο της αθωότητος, γιά κάθε διωκόμενο. Και βεβαια οι ψευδείς αναφορές περί καταδικαστικών αποφάσεων, που ειναι σε δικαστική εκκρεμότητα μονο τους αδαείς εξυπηρετούν. Απλά γίνονται, για να συντηρούν τον φοβο. 
Συνιστώ, ψυχραιμία και Υπομονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου