Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Έφεση απ την Εισαγγελία, κατά της αθωωτικής απόφασης του Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Τις προηγούμενες ημέρες, όλη η εκκλησιαστική κοινότητα της Ναυπάκτου, της Αιτωλοακαρνανίας και σε ολόκληρο τον κόσμο, και η κοινή γνώμη εν γένει, έγιναν αποδέκτες της πανηγυρικής ανακοίνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, που αναπαράχθηκε από δεκάδες διαδικτυακές σελίδες και δημοσιοποιήθηκε και από τοπικό τηλεοπτικό μέσο, για την αθώωση του Μητροπολίτη κ. Ιερόθεου Βλάχου για το αδίκημα της ψευδούς αναφοράς στην αρχή, την 8.2.2017 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, ανακοίνωση που αναφέρεται σε δικαίωση του Μητροπολίτη και ράπισμα της Δικαιοσύνης σε εμέ τον «συκοφάντη» του.
Η υπόθεση αφορά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του Μητροπολίτη, μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέγραψαν 300 κάτοικοι της Ναυπάκτου, μεταξύ των οποίων και εγώ, και ως αντικείμενο είχε έγγραφο του Μητροπολίτη της 18.8.2011 προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, που κατά το κατηγορητήριο που συντάχθηκε εναντίον του, περιείχε τρία κραυγαλέα ψεύδη για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, και συγκεκριμένα ότι η Ι.Μ. κατά το χρόνο του εγγράφου
α) είχε διακόψει την αποστολή βιβλίων και στοιχείων στην Ιερά Μητρόπολη ώστε αυτή να μην δύναται να ασκήσει οικονομικό έλεγχο και να εγκρίνει του προϋπολογισμούς και τους απολογισμούς της,
β) ότι ήταν από το 2006 διοικητικά ακέφαλη και δεν είχε νόμιμη διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση και
γ) ότι αρνείτο να συμμορφωθεί σε εντολές διαχειριστικού ελέγχου. Με το έγγραφο αυτό, το οποίο προωθήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, ο Μητροπολίτης πέτυχε τον διακαή σκοπό του που ήταν η διάλυση της Ιεράς Μονής μας και η απορρόφησή της από την Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας με το 5/2013 Π.Δ.
Φυσικά όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η Ιερά Μονή δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την ιστορική 299/2016 απόφασή του και επανήλθε στην προτέρα κατάσταση και τα σχέδια του Μητροπολίτη κατέρρευσαν.

Πράγματι ο Μητροπολίτης αθωώθηκε την 8.2.2017, με εμέ ως μοναδικό μάρτυρα εναντίον του, χωρίς τον συνήγορό μου (διότι δεν προβλέπεται στο αδίκημα αυτό), και παρά την καταδικαστική πρόταση της κ. Εισαγγελέως της έδρας. Μετά ταύτα ακολούθησε η πανηγυρική ανακοίνωση της Μητρόπολης και η σφοδρή επίθεση σε βάρος μου.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ: Εντός της εκ του νόμου προβλεπομένης προθεσμίας, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ κατά της αθωωτικής απόφασης, κρίνοντας ότι η απόφαση πάσχει και ότι με βάση το αποδεικτικό υλικό και την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος Μητροπολίτης έπρεπε να καταδικαστεί!

 Και έτσι, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από το έγγραφο της ανακοίνωσης της Μητρόπολης, ο κ. Ιερόθεος βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη για το αδίκημα της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και θα καθήσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά στο Τριμελές Εφετείο Αγρινίου όπου θα εκδικαστεί η έφεση της Εισαγγελίας Μεσολογγίου.

 Χωρίς πανηγυρισμούς, χωρίς ύβρεις και με σεβασμό στην Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, μία υπενθύμιση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και μόνιμο διώκτη της Ιεράς Μονής μας:

 Όποιος βιάζεται σκοντάφτει … Στο εδώλιο ξανά …
  
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου